Wijkgerichte aanpak
In de zorg is de behoefte aan samenwerking groter dan ooit. Binnen Lucrum slaan we de handen ineen om, ondanks de grote bezuinigingsmaatregelen, dezelfde kwaliteit te bieden en zelfs een stap extra te zetten.
Wijzigingen in indicatiestellingen van de Zorg Zwaarte Pakketten betekenen een verschuiving richting een extramurale markt. Mensen die langer thuis wonen hebben (zorg)behoeftes waarin zorginstellingen kunnen voorzien. Met behulp van gemeenschappelijke wijkinfrastructuur, worden alle benodigde faciliteiten op een unieke manier gebundeld en aangeboden door samenwerkende organisaties. Beeldzorg maakt onderling contacten leggen en (zorg)diensten, waaronder consultering, monitoring, activering op afstand inroepen mogelijk. Het afnemen van benodigde producten op het gebied van zorg, leef- en wooncomfort is op eenzelfde wijze te realiseren. Daarin worden mensen, in samenspraak met de gemeente, vanuit de Participatiewet op een zinvolle en dankbare wijze ingezet voor het leveren aan huis . Dit geld ook voor de bemensing van onder andere het restaurant en de wasserij.
Stichting Lucrum is vanaf de start betrokken bij verschillende pilots om de wijkgerichte aanpak steeds verder uit te breiden. Denk hierbij aan zorg op afstand, het vergroten van de cohesie in de wijk en bestrijden van eenzaamheid en gevoel van onveiligheid bij ouderen.